vsehochut

Friday, October 07, 2005

Výprava

V celkově dvacetičlenné skupině je jeden snowboardista, devět skialpinistů a dva telemarkoví lyžaři. Výprava je mezinárodní, neboť šest jejích členů je ze Slovenska.
Podrobnosti ke slovenské části výpravy naleznete na Telemark club Slovakia
V české části jsou kromě uvedených vsetínských horolezců skialpinista Petr Novák z Vysokého Mýta, Radek Pleva z Olomouce a čtyřčlenná skupina z Horské služby Krkonoše a Horské služby Orlické hory Pavel Jirsa, Jiří Pleskač, Jiří Kalousek a Alice Korbová.
V Pamíru budou zatěžovány a testovány stany Hannah Expedition, komplety Tilak Raptor z materiálu Gore-Tex, čepice, kukly a masky firmy KAMA z materiálu Windstopper, premiéru bude mít v tomto prostředí jeden z nejlepších snowboardů firmy K2 - Zephyr, jehož hmotnost dosahuje pouhých 2,7 kg a je tak velmi vhodným pro vysokohorské sjezdy.Cílem výpravy je uskutečnit český prvosjezd na snowboardu (třetí v celosvětovém měřítku, dosud pouze v roce 1999 jeden snowboardista z Moskvy, a v roce 2000 Valdek z Estonska), dále český prvosjezd severní stěnou na lyžích a v neposlední řadě světovou premiéru při sjezdu na telemarkových lyžích.