vsehochut

Monday, October 03, 2005

ty vole

123: (Hickory Daily Record): Ken Charles Barger, 47 let, se nešťastnou náhodou zastřelil v prosinci v Newtonu, North Carolina. Probudilo jej vyzvánění telefonu na nočním stolku vedle postele, po kterém sáhnul, ovšem uchopil místo něj Smith & Wesson 38 Special, který vystřelil, když si jej přiložil k uchu. (z nějakého důvodu jsou mezi nominovynými na Darwinovu cenu každoročně silně zastoupení obyvatelé jižních států U. S.)

4: (UPI, Toronto): Police oznámila, že právník, který předváděl bezpečnost oken v mrakodrapu v centru Toronta, rozbil ramenem sklo okna ve 24. patře a po pádu zemřel. MLuvčí policie uvedl, že Garry Hoy, 39 let, spadl na nádvoří Toronto Dominion Bank Tower v pátek ráno, když vysvětloval bezpečnost oken exkurzi studentů práv. Podle policejních zpráv Hoy již v minulosti tyto demostrace bezpečnosti prováděl. Peter Lawson, spolumajitel společnosti Holden Day, řekl novinám Toronto Sun, že Hoy byl "jedním z nejlepších a nejbystřejších" z 200 členů právnické asociace. (Rádi vidíme, že se do hry o Darwinovu cenu zapojují i další kanadské provincie, dříve ji zastupovaly především Maritimes.)

5: (Bloomberg News Service): Příšerná strava a omezená cirkulace vzduchu jsou uváděny jako příčina smrti muže, který se měl stát obětí vlastních zažívacích plynů. Na jeho tělě nebyly nalezeny žádné stopy, a pitva prokázala obrovské množství metanu v těle oběti. Jeho strava sestávala především z fazolí a zelí (a několika dalších podobných věcí). Muž se otrávil jedovatými plyny, které sám produkoval. Pokud by měl otevřená
okna, nebyly by pravděpodobně smrtelné, ale muž spal v téměř vzduchotěsné ložnici. Podle článku to "byl velký muž s velkým potenciálem pro vytváření těhcto smrtících plynů". Třem ze záchranců se udělalo špatně, jeden musel být hospitalizován.