vsehochut

Tuesday, January 24, 2006

Co tedy zmrdi

ze škodovky například radí svým kamarádům zmrdům začátečníkům? Uvádím vždy radu a svůj názor na ni. Pochopíte, do jakých detailů zmrdi zacházejí a jak úskočné je zmrdí bratrstvo. Poučky z příručky jsou psány modře kurzívou.
Interview předem procvičujte. Užitečným pomocníkem může být magnetofon, video i obyčejné zrcadlo... zkoušejte si působivá gesta... trénujte s kamarádem. Uvidíte, že to může být neobyčejně zábavné.
To je velmi typické. Většina zmrdů hledí na svůj život jako na neustálé divadelní představení, ve kterém zmrdi volí tu roli, která se pravě pro danou situaci hodí. Přijímací pohovor je pro ně špektákl, kde ze sebe všichni dostávají to nejlepší. Zmrd předvede divadélko na téma "chci pro firmu i zemřít" a ani zaměstnavatel nezůstane pozadu s "širokým programem sociálních výhod". Později následuje tragédie "konec zkušební doby". Pokud by všichni přistupovali ke vzájemné komunikaci tak lehkovážně a celý život hodlali vycházet z předem nacvičených póz, stali bychom se společností vycvičených opic. Celý náš život by se stal divadlem a my všichni zmrdy, neboť pózování a pozérství je v nemalé míře vlastní právě zmrdům. Říkám vám, fuj, vy zmrdi. Klidně si nacvičte ty vaše scénky, stejně nebývá těžké vás z naučené role vykolejit a pak z vás zůstane to co jste : zmrd.